HjemmesiderOnline MarkedsføringSEOWeb

Derfor er en søgeordsanalyse vigtig

Af september 12, 2018 No Comments

En søgeordsanalyse er en analyse hvor du kan finde relevante ord inde for forskellige brancher – til enten Google Ads eller SEO. Ved hjælp af en søgeordsanalyse, kan du finde nye ord eller alternativer til ens kampagner. Du kan ydermere se hvor mange søgninger der er på de udvalgte ord i geografiske områder, hvor høj konkurrencen er – og den gennemsnitlige pris pr. klik (CPC).

Når du har fundet nogle generelle ord, som du kan tage udgangspunkt i – kan en søgeordsanalyse hjælpe dig på vej med alternativer til ordet og måske andre vendinger, som besøgende muligvis benytter. Google har udarbejdet et program til søgeord, hvor man kan få hjælp til tilsvarende ord.

Sådan finder du dine søgeord

Hvis man tager udgangspunkt i ordet “blikkenslager“. Hvis en blikkenslager har flere komtenpenceområder – kan man ved hjælp af en søgeordsanalyse få hjælp til at finde de rette ord – som man måske ikke har tænkt over. I første omgang kan man starte en analyse af søgeordne ved at indsætte ordet “blikkenslager“. Idet ordet “VVS” er et ganske almindeligt udtryk, som oftest indgå i forbindelse med en blikkenslager.

Når du har fundet en række ord som i dette tilfælde er: “blikkenslager” og “VVS“. Efterfølgende kan du benytte dig af “Google Keywordplanner”, som hjælper dig med antal søgninger på ordene, PPC og konkurrencen.

Her vil der blive fremvist en liste af, det tidligere nævnte, og du får yderligere en liste med søgerelateret ord. Dette kunne f.eks.

  • “Stoppet kloak”
  • “Renovering af badeværelse”
  • “Billig vvs”.

Ved hjælp af denne oversigt får du et overskueligt overblik over de relevante ord inden for den udvalgte branche. Ydermere har du tal for på hvor mange søgninger der er på ordene.

Ved at udarbejde en søgeordsanalyse inden du starter Google Ads eller SEO – kan du få en god hjælp til at finde de mest relevante søgeord for din virksomhed. Du får en masse data fra Google på de udvalgte ord, der passer på de kompenceområder.

Leave a Reply