Det er ikke et spørgsmål, om du skal være på de sociale medier, men et spørgsmål om hvor du skal være. Der er en jungle af sociale medier platforme, som man kan vælge imellem, men hvordan vælger du det rigtige? Her er en gennemgang over hvilke sociale medier, som man kan benytte til bl.a. at markedsføre sin virksomhed. Dog henvender de forskellige platforme sig til hver sin målgruppe.

Facebook

Ifølge Danmarks statistik benytter 75% af alle internetbrugere i Danmark sig af Facebook. Et af de bredeste netværk på de sociale medier er Facebook. Du har mulighed for at ramme mange mennesker ved f.eks. at annoncere på Facebook – hvilket er en fordel. Læs mere om Facebook-annoncering her.

Dog er det en ulempe, at der er stor konkurrence på dette sociale medie. Derudover bliver Facebooks algoritme ændret ofte, og derfor kan dét indhold, som du plejede at få leads og aktivitet med – pludselig være “forkert” i Facebooks øjne. Selvom Facebook er bredt, og der er meget konkurrence om din målgruppes opmærksomhed på det sociale medie, så skal det lige siges, at Facebook har nogle målretningsmuligheder, som giver dig mulighed for at annoncere med alverdens indhold, og derudover kan du se efter, om din annonce ramte din målgruppe og de interessefelter, som du har opsat i din annonce.

Instagram

Det sociale medie Instagram omhandler primært at være stærk rent visuel. Derfor er dette sociale medie brugbart for virksomheder, der kan vise deres produkter visuelt. Der er 250.000 aktive danske profiler på Instagram – og hele 47% af folk i alderen 16 til 89-årige bruger Instagram dagligt. Hvis du ikke har et visuelt produkt, kan det være svært at benytte Instagram i forbindelse med din virksomhed. Dog er det ikke udelukket at benytte Instagram – hvis du tænker kreativt og opfinder det rigtige content.

En af ulemperne ved dette sociale medie er, at de har ændret deres feeds algoritme. Inden denne ændring fungerede det på dén måde, at de nyeste opslag kom først på din Instagram feed. Instagrams nye algoritme fungerer således, at jo mere aktivitet dine opslag har af f.eks. likes og kommentarer – jo bedre kvalitet mener Instagram, at dit opslag har. Derfor tager det længere tid at nå ud til alle sine følgere. Derudover har du mulighed for at annoncere på Instagram med dine annoncer fra Facebook, idet at Facebook også ejer denne platform.

Snapchat

Snapchat fungerer godt for din virksomhed, hvis du har en yngre målgruppe. Her benytter 25 % Snapchat ifølge Danmarks Statistik. Derudover er det mest effektivt for dig, hvis du sælger B2C. Idet at Snapchat er én af de nyere steder at annoncere, er konkurrencen derfor lav, og derfor er prisen også lavere – end på f.eks. Facebook.

Dog er det ikke let at målrette dine annoncer på denne platform i forhold til de andre. Derudover har Snapchat en høj bounce rate, og dermed kan det skabe problemer at skaffe den trafik, som du håber på ved denne måde at annoncere på.

LinkedIn

Denne platform er god for din virksomhed, hvis du handler B2B. Der er 2.200.000 danske brugere på LinkedIn – hvor 13 % af danskerne har brugt LinkedIn i løbet af en uge. Denne platform bliver også kaldt det professionelle Facebook.

LinkedIn bruges primært til at opbygge et professionel netværk til både privatpersoner og virksomheder. Dette sociale medie er særlig nyttigt i forhold til jobopslag. Det er nemlig muligt at finde sine kommende medarbejdere ved hjælp af dette medie, idet du, som virksomhed, f.eks. kan se kommende medarbejderes CV mm.

En stor fordel ved at annoncere på LinkedIn er, at dette sociale medie ikke er spammet med annoncer – og dermed har du mulighed for at ramme den ønskede målgruppe.

Youtube

Google er den mest brugte søgemaskine i verden, og på 2. pladsen ligger Youtube – derfor er det et meget relevant medie at annoncere på.

Fordele ved Youtube:

  • Du kan samle dine videoer, som hører til din virksomhed.
  • Det er billigere at annoncere end f.eks. Google Adwords eller Facebook/Instagram.
  • Du kan uploade længere videoer.

Dette sociale medie er optimalt for at skabe større trafik til din hjemmeside – som muligvis fører til leads. Ulempen er, at du skal producere mere videomateriale og bruge mere tid på at arbejde på dit indhold. Den største fordel er, at det er billigere at annoncere – sammenlignet de andre platforme.