HjemmesiderSEO

Sådan skriver du et godt blogindlæg

Af april 12, 2019 No Comments

For mange virksomheder er det godt givet ud at bruge tid på at skrive og udgive blogindlæg. Blogindlæg kan nemlig bruges som content marketing og trækker konstant trafik til din hjemmeside. Værdien af blogindlæg er derfor stor – men hvordan skriver du et godt blogindlæg? Det får du 7 gode råd til herunder.

1. En god titel

Det er vigtigt, at have en god titel, der får folk til at blive nysgerrige på indholdet i dit blogindlæg og klikke sig ind på siden. Med en kedelig titel får du formentlig ikke særligt mange klik. Titlen skal både være beskrivende for, hvad blogindlægget handler om, men også fængende og interessant.

Det er altid en god idé at tænke i SEO og nøgleord, når du skriver en titel, så du får en god placering på Google. Men glem ikke, at det stadig skal give mening for læserne.

2. Billeder og grafik

Et billede eller grafik kan gøre underværker for et blogindlæg. Det er godt for øjet – og godt for SEO. Billeder kan gøre dit i forvejen gode blogindlæg endnu bedre og give mere værdi. Dermed ikke sagt, at du kan sætte et hvilket som helst billede ind. Det er vigtigt, at det giver mening i konteksten og desuden er i god kvalitet. Når du har et billede, sikrer det også, at der kommer noget visuelt med, når du deler dit blogindlæg på Facebook. Her er det med til at skabe blikfang og tiltrække klik.

3. Brug tid på din indledning

De aller første ord i et blogind er afgørende for, om folk fortsætter med at læse eller klikker sig væk. Derfor er det vigtigt, at du bruger tid på at gøre din indledning interessant og fængende. Den skal give folk lyst til at læse videre.

Det er vigtigt, at du hurtigt løfter sløret for, hvad blogindlægget handler om – og hvordan det vil hjælpe dine læsere. Afhængigt af emne kan du vælge at have en lidt frisk indledning, et statement eller noget andet, der fanger interessen.

4. Brug punktform

Noget, der virkelig hitter, er blogindlæg med step-by-step guides eller god viden i punktform. Det skal være let og overskueligt for læseren at afgøre, hvad der er relevant for lige netop ham / hende. Derfor får blogindlæg med 10 tips til bedre SEO og 5 fordele ved WordPress typisk flere klik.

Alle dine blogindlæg behøver selvfølgelig ikke være i punktform, men det er altid godt at prioritere let overskuelighed.

5. SEO

Det er altid en god idé at tænke over søgemaskineoptimering (SEO), når du skriver et blogindlæg. Hav styr på din målgruppe og relevante nøgleord / søgetermer – og brug disse.

Undersøg gerne, hvilke ord andre, der har skrevet om emnet før dig, bruger. Og vælg så nogle nøgleord, der adskiller sig. Google prioriterer indhold, der tilføjer ny værdi til emnet – og ikke bare skriver det samme som alle andre.

Men husk, at søgeordene skal indgå naturligt – ellers gider folk ikke at læse det.

Derudover er det en god idé at linke både til din egen og andres sider i dit blogindlæg. Du kan læse mere om linkbuilding her.

6. Call to action

Overvej, hvad formålet med dit blogindlæg er. Det bidrager naturligvis til din content marketing og trækker trafik til din side – men hvad er målet med det konkrete indlæg?

Vil du have læserne til at tilmelde sig dit nyhedsbrev? Like din Facebook-side? Klikke sig ind på din hjemmeside? Købe et bestemt produkt?

Der kan være mange formål med et blogindlæg – udover at videregive brugbar viden. Hvis du er klar over, hvad du vil med dit indlæg, kan du også inddrage call to action i det, hvor du opfordrer læserne til at gøre lige præcis dét, du vil have dem til.

Det er okay, at være direkte.

7. Skriv relevant og kreativt

Det er vigtigt, at du ikke skriver blogindlæg udelukkende for at få gode placeringer på Google. Du skal have noget på hjerte eller relevant viden, som andre kunne være interesserede i. Blogindlæg skaber kun værdi, hvis indholdet er værdifuldt for andre.

Til sidst er det også altid en god idé at skrive i et både kreativt og korrekt sprog. Læserne hopper hurtigt fra, hvis det er fyldt med fejl eller bare skrevet i et kedeligt sprog. Er man ikke selv særlig stærk til at skrive, kan det være en god idé at få nogle andre til det, som har flair for det.