SEO

Sådan skriver du en god sidetitel og meta-beskrivelse

Af marts 11, 2019 No Comments

Din sidetitel og meta-beskrivelse er afgørende for, hvor mange besøgende din hjemmeside får fra søgemaskiner. Det er derfor enormt vigtigt at lave gode sidetitler og meta-beskrivelser, hvis man vil optimere sin SEO. Her får du en guide med gode råd og tips, der kan forbedre dine placeringer på Google.

Hvorfor er sidetitler og meta-beskrivelser vigtige?

Både sidetitel og meta-beskrivelse vises i søgeresultaterne på Google og andre søgemaskiner. Derfor er det, der står i dem, folks første indtryk af din side. Det er også dem, der er med til at afgøre, om folk klikker sig videre ind på din hjemmeside.

Sidetitlen er samtidig med til at afgøre din placering på Google, da Google leder efter relevante søgeord i dit title-tag. Derfor vil du komme højere op i resultaterne, hvis det indeholder de vigtigste søgeord for den konkrete side.

Sådan skriver du en god sidetitel

Sidetitlen skal indeholde sidens vigtigste søgeord. Derfor bør du lave en søgeordsanalyse og udvælge de mest væsentlige nøgleord for hver enkelt side, før du laver title-tags.

Du skal helst finde forskellige søgeord til hver enkelt side i stedet for at bruge det samme på flere – og dermed konkurrere mod dig selv.

Længden på sidetitlen spiller også en rolle. Google tilpasser din titel, hvis den er for lang eller kort. Det vil du gerne undgå, så du selv kan bestemme, hvad der står i den. En let måde at sørge for, at din titel er den perfekte længde, er ved at benytte seomofo. Det kan vise dig, hvordan din titel kommer til at se ud i søgeresultaterne. På den måde kan du se, præcis hvor meget tekst du kan skrive i din sidetitel.

Derudover skal hver enkelt sidetitel være unik for de bedste SEO resultater – så lad være med at genbruge. Du kan desuden overveje at inddrage generelle søgeord, der får mange klik. Det er ord som “billigt”, “gratis fragt” osv. Altså nøgleord, der lokker folk til, men selvfølgelig stadig er sigende for din side.

Sådan skriver du en god meta-beskrivelse

Meta-beskrivelserne har ikke direkte indflydelse på din placering i søgeresultater, men det er stadig vigtigt at arbejde med dem, da de kan hjælpe til at få flere klik. Når folk med det samme kan gennemskue, hvad de vil finde på din side, hjælper det dem også til at vurdere, om de vil besøge din side.

Meta-beskrivelsen skal indeholde de vigtigste søgeord. Hvis en person har søgt på ét af de ord, der indgår i din beskrivelse, vil de blive fremhævet med fed i resultaterne og dermed hjælpe brugeren til hurtigt at opdage, at din side er relevant for deres søgning.

Du kan igen bruge seomofo til at vurdere, hvor lang din meta-beskrivelse skal være. Ellers kan du generelt regne med, at der kan vises omkring 150 tegn.

Det er vigtigt, at du i dit meta-tag overbeviser folk om at klikke sig ind på din side. Til dette kan du bruge såkaldt call-to-action, hvor du opfordrer folk til at klikke. Det kan du f.eks. gøre ved at skrive “læs mere her”. Du kan også med fordel inddrage et spørgsmål. F.eks. “Kunne du tænke dig at lære mere om meta-beskrivelser? Få 3 gode råd her”.

Sådan finder du fejl og mangler

Google Search Console er et effektivt værktøj til at finde fejl og mangler i dine sidetitler og meta-tags, så du har mulighed for at optimere dem.

Google Search Console kan vise dig, hvor du mangler sidetitler og meta-beskrivelser samt om der er dubletter eller for korte / lange sidetitler og meta-beskrivelser.