fbpx
SEO

SEO Backlinks

Af februar 11, 2019 No Comments

En af de ting, der vægter højest i forhold til en hjemmesides placering på Google, er antallet af links, som fører til siden samt kvaliteten af disse. Derfor er såkaldte backlinks utrolig vigtige i forhold til søgemaskineoptimering (SEO).

Kort forklaret er backlinks, når andre hjemmesider linker til din side. Der findes to forskellige slags backlinks.

  1. NoFollow-links: Linket har ikke værdi i forhold søgeresultater, da søgemaskinen får besked på ikke at følge linket. Det kan være, hvis man f.eks. ikke har tillid til siden.
  2. DoFollow-links: Dette er helt normale links, som søgemaskinen følger. Google lader linkværdien gå til den side, der linkes til, som derfor opnår bedre placering i søgeresultater.

DoFollow eller NoFollow?

Selvom det kun er DoFollow-links, der direkte påvirker din ranking på Google, er det ikke årsag til helt at se bort fra NoFollow. De kan nemlig også skabe trafik. Desuden ser Google på balancen mellem de to typer af links, når din placering skal bestemmes. Hvis du kun har DoFollow-links, vil de automatisk få en lavere værdi end ellers. På den måde er NoFollow-links indirekte med til at skabe linkværdi.

Få bedre placering med backlinks

Helt generelt er backlinks, som tidligere nævnt, når andre hjemmesider linker til din. Første gang der linkes fra et andet domæne til dit, giver det en langt større effekt end de efterfølgende gange. Men hvert link tæller stadig.

På samme måde vil et link placeret på forsiden tælle højere end et link på en underside. Ligesom der også tages højde for om linket passer til indholdet på siden samt om det placeres øverst eller nederst på siden.

De mest værdifulde backlinks er dem, der kommer fra en side, som er nært beslægtet med din. Har du f.eks. en madblog, vil det være bedre at få et backlink fra en anden madblogger end fra en cykelsmed. Dog kommer det som før nævnt også an på, hvilken side linket placeres på. Er det placeret på en side om madbloggerens nye bil, vil det ikke være lige så værdifuldt, som på en side med de bedste opskrifter til foråret.

En god anchor text (teksten, der indeholder linket) er også afgørende. I stedet for blot at sætte linket ind, bør det sættes ind som en tekst, der beskriver emnet godt. Er linket til en madblogger, kunne det være teksten: “Få de bedste opskrifter til foråret her”. Husk, at Google lægger mærke til, om det altid er den samme anchor text – hvilket tæller ned. Der skal generelt være balance på alle punkter.

Hvordan får du andre til at linke til din side?

Der findes mange metoder til at få backlinks. Herunder vil kun kort blive nævnt få udvalgte metoder til inspiration.

Broken-link building method går ud på, at du gennemgår andre hjemmesider, der er i samme kategori som din egen, og finder inaktive links. Det giver en god grund til at kontakte personen bag siden med et hint om, at de bør skifte deres links ud. Her er det oplagt at foreslå nye links, hvor dit eget selvfølgelig indgår. Da du har hjulpet dem med at påpege døde links, kan de være tilbøjelige til at hjælpe dig ved at bruge dit link.

Backlinks i infografik er en anden foretrukken måde til at få links. For at gøre dette kræver det, at du finder nogle interessante data og fremstiller dem i en grafik. For at gøre din grafik let for andre at bruge laver du en embed code, som kan sættes direkte ind på andres hjemmesider. Du kan desuden dele den på sider, hvor der kan hentes gratis grafik.

Du kan også vælge at være aktiv på forskellige online fora, sætte linket ind på din LinkedIn profil, være gæsteblogger på en anden side, hvor du husker at sætte links ind i teksten, være aktiv på sociale medier, spørge andre direkte til, om de vil linke til dig eller vælge en helt anden måde. Der findes utallige veje til at skaffe SEO backlinks.

Leave a Reply