fbpx
SEO

SEO anno 2019

Af marts 4, 2019 No Comments

Søgemaskineoptimering (SEO) er vigtigt i forhold til at opnå højere placeringer på Google og andre søgemaskiner. For at lave SEO der virker er det vigtigt følge med i trends og udforme en effektiv strategi. Få her de bedste tips til SEO anno 2019.

Er du i tvivl om, hvad SEO er, kan du her finde en introduktion samt 5 gode råd til at opnå højere placeringer.

Udvikling i Google

Der er sket en ændring i, hvordan søgeresultater på Google præsenteres. Det er godt at have en grundlæggende forståelse for betydningen af dette. Derfor får du her kort beskrevet hovedpunkterne.

Det er blevet sværere at komme op i toppen af resultaterne, da AdWords-annoncer samt shoppingannoncer altid står øverst i resultaterne. Ligesom Google forsøger at besvare folks “spørgsmål” i toppen med billeder, beskrivelser, grafer, Google Maps osv.

Samtidig er der ved søgning på bestemte brands nu kun syv resultater på første side, hvor der før var ti. Det er altså ikke længere muligt at snige sig ind på side et, når der søges på andre brands.

Derudover er Google blevet endnu bedre til at forstå indhold. Det betyder, at der ved søgninger godt dukke sider op, som slet ikke indeholder det konkrete søgeord. Det kan der, fordi Google også ser på relaterede søgeord og prioriterer sider med godt indhold – også selvom de ikke indeholder det søgeordet.

Det er altså vigtigt at arbejde grundigt med at skabe kvalitetsindhold i SEO anno 2019. Ligesom det kan være en fordel at anvende AdWords.

Gode tekster

Som nævnt ovenover har kvaliteten af de tekster, man har på sin side, stor betydning for SEO anno 2019. Et website med mange tekster af høj kvalitet kan komme op og få en rigtig god placering – også uden omfattende linkbuilding.

Det er vigtigt, at dine tekster er mere grundige eller tager en anden vinkel end alle de andre lignende tekster, som er tilgængelige på nettet. Sørg for at inddrage søgeord, der er unikke for din tekst. Lange artikler ranker bedre og hvis de oven i købet indeholder ét eller flere billeder, vil de outranke de andres.

Linkbuilding og expired domains

Linkbuilding er og bliver noget af det mest effektive indenfor søgemaskineoptimering. Har du ikke allerede fokus på det, så er 2019 året, hvor du bliver nødt til at arbejde med ekstern, intern og udgående linkbuilding – eller hyre et bureau til det.

Her er det også værd at begynde at tænke sociale links fra store Facebookprofiler eller G+-profiler ind. De tæller højest på personlige websites og blogs, men har også værdi på webshops og lignende.

Når man taler om linkbuilding, er det også værd at nævne en fælde, som mange går i. Det er nemlig blevet en trend at opkøbe domæner, der er udløbet, for at udnytte de eksisterende backlinks. Men Google er ikke sådan at snyde og linkværdien på disse sider vil nu begynde at blive evalueret på ny. Når sider skifter ejer og indholdet ændres, så det ikke længere er relevant for emnet, vil linkværdien falde. Det er altså spild af penge og tid at opkøbe såkaldte expired domains.

Drop ventetiden

Folk gider ikke at vente på, at en langsom hjemmeside indlæses. Går det for langsomt, klikker de sig videre. Derfor er det vigtigt at have en hurtig hjemmeside – både på computer og mobil.

Der findes flere måder at sikre en hurtig mobilside på. Man kan blandt andet optimere sin side ved at undgå for store billeder samt andet tungt indhold. Men skal man bygge en ny hjemmeside, kan det være værd at overveje at bruge AMP til at skabe flotte og hurtige hjemmesider.

Det er desuden muligt at gøre sin hjemmeside til en app, så folk let kan klikke sig direkte ind på den fra deres mobil. Det kan gøres med Progressive Web Apps (PWA).

Du kan teste hastigheden på din hjemmeside her.

Struktureret data i SEO anno 2019

Struktureret data er et standardiseret format, der kan indeholde information om din hjemmeside. Det kaldes også data om data.

Google arbejder hele tiden på at kategorisere hjemmesider og deres indhold. Med struktureret data kan du gøre det lettere for søgemaskiner at forstå dit indhold og derfor også forbedre din SEO anno 2019 på flere punkter.

Leave a Reply