fbpx
Online MarkedsføringSEOUncategorized

Derfor bør du bruge responsive søgeannoncer

Har du ikke kastet dig over responsive søgeannoncer endnu? Så er det måske på tide at gøre det. Med responsive søgeannoncer i Google Ads er det muligt at nå ud til mange flere potentielle kunder. Google kører stadig de nye annoncer som en beta-version. Det betyder, at der løbende opdateres – men derfor er det stadig værd at hoppe med på bølgen allerede nu.

Er du ikke i forvejen vant til at bruge Google Ads? Så kan du med fordel starte ud med at læse mediePlans blogindlæg om AdWords.

Hvordan virker responsive søgeannoncer?

Der er stort potentiale i responsive søgeannoncer – hvis man altså ved, hvordan de sættes korrekt op.

I responsive søgeannoncer skal du lave en række forskellige overskrifter og beskrivelser. Derefter begynder Google Ads automatisk at teste forskellige kombinationer af disse for at finde frem til den kombination med de bedste resultater. Det kan gøre dine kampagner mere effektive, da indholdet tilpasses de enkelte kunders søgetermer på Google og derfor vil virke mere relevant.

Når du har indtastet overskrifter og beskrivelser, begynder Google processen med at kombinere dem på forskellige måder. På den måde testes der hele tiden på, hvilke kombinationer der giver de bedste resultater til de enkelte søgetermer.

Fordele ved responsive annoncer

Sammenligner man det nye responsive system med de udvidede tekstannoncer, er der først og fremmest kommet mere plads til tekst. I beta-versionen kan der vises tre overskrifter og to beskrivelser af 90 tegn. Fremfor to overskrifter og én beskrivelse med færre tegn.

Derudover er det muligt at nå ud til flere potentielle kunder, da dine annoncer kan matche langt flere søgetermer og dermed ramme et bredere publikum.

Sådan gør du

Når du indtaster overskrifter, bør du angive så mange forskellige som muligt. Og mindst fem forskellige – da det giver Google Ads flere muligheder for at kombinere og tilpasse til potentielle kunders interesser. Dog er det vigtigt, at der ikke indtastes nogle gentagelser af sætninger eller sætninger, der ligner hinanden meget, da det vil begrænse effektiviteten. De skal være så forskellige som muligt.

Når du indtaster overskrifter og beskrivelser er det desuden vigtigt, at du selv tænker de mange forskellige kombinationsmuligheder igennem, så de passer sammen uanset kombination og rækkefølge. Derfor bør du i dine overskrifter fokusere på tilbud, call to action og fordele ved at handle hos dig.

Du kan hos Google Ads få en fuld guide til oprettelse.