fbpx
Online MarkedsføringSEO

Hvad er ZMOT?

Af februar 4, 2019 No Comments

Uanset om vi er på jagt efter nyt tøj, en rejse eller måske en ny bil, så har den måde vi indkøber på ændret sig drastisk. Vi er gået fra at træffe beslutningen om at købe noget, når vi står i den fysiske butik med en vare i hånden – til at have uendelige mængder information tilgængelig over nettet. Derfor undersøger vi et produkt dets udbydere nøje, før vi slår til. I dag har vi altså besluttet os for at gøre et køb, længe inden vi rent faktisk gør det. Denne proces kalder Google for Zero Moment of Truth (ZMOT).

Hvorfor er ZMOT relevant?

Der er en global tendens til, at forbrugere i stigende grad besøger butikker for at få inspiration, se på fysiske produkter og måske få vejledning af personale. Derefter går forbrugeren hjem og finder produktet billigere på nettet. Dette fænomen kaldes “showrooming” – og er tænkt ind i ZMOT.

Forbrugeren har alt den viden, der kunne ønskes om et produkt eller en service, lige ved hånden – nemlig på mobilen. Det falder os helt naturligt at undersøge markedet online, før vi køber. Skal vi eksempelvis ud og rejse, sammenligner vi priser, kigger på anmeldelser og tjekker virksomhederne på Trustpilot.

Denne proces er afgørende for, hvordan vi træffer købsbeslutninger. Og er derfor central i forhold til marketing, da det er mere vigtigt end nogensinde, at netop din virksomhed dukker op og virker attraktiv, når forbrugeren undersøger markedet.

Hvordan kan ZMOT bruges i marketing?

ZMOT har betydning for markedsføring. Der skal stimuli til at starte en salgsproces, så annoncer er stadig relevante. Men når interessen for et produkt eller en service er vækket, skal potentielle kunder kunne finde svar på alle deres spørgsmål i deres efterfølgende research. Her er det vigtigt med effektiv content marketing, der skaber relevant og troværdig reklame for din virksomhed.

Købsprocessen finder i højere grad sted på Google, Facebook osv. – og altså ikke nødvendigvis på virksomhedernes hjemmeside eller i den fysiske forretning. Derfor er det strengt nødvendigt, at forbrugerne kan finde svar på deres spørgsmål de steder, hvor de søger efter dit produkt. Derudover er disse svar mere troværdige, hvis de kommer fra andre kunder – gennem anmeldelser og anbefalinger.

3 gode råd til ZMOT

Ift. ZMOT er det vigtigt at sætte sig ind i og benytte content marketing, men derudover får du her fem hurtige råd til at tænke ZMOT ind i din markedsføring.

  1. Find relevante søgeord i forhold til dit produkt. Undersøg, hvad forbrugerne søger på, når de leder efter dit produkt og sørg for, at din virksomhed dukker op, når der søges på disse. Her er AdWords effektivt.
  2. Vær tilstede i øjeblikket, der betyder noget for forbrugeren. Det øjeblik sker i højere grad på mobilen. Vær klar over, hvor mange der søger på dit brand / produkt. Hvor mange gange dukker du op i disse søgninger? Hvor mange gange vælger forbrugeren dig og hvorfor? Og hvor mange gange dukker din konkurrent op på søgninger, hvor du ikke gør?
  3. Tilbyd noget interessant eller relevant viden. Det er vigtigt, at forbrugeren kan finde svar på sine spørgsmål, men har du det “rigtige” svar? Links til et produkt er ikke altid nok. Dine reklamer burde give en oplevelse, der er både oplysende og underholdende.

Leave a Reply