fbpx

NYHED

Mere viden om

Seneste nyheder

Hvad er Yoast?

af | okt 7, 2019 | 0 Kommentarer

Du har sikkert allerede lært en masse om, hvordan du kan gøre dine tekster læsbare, så de bliver overskuelige for dine læsere. Men hvordan man sikrer sig, at disse tekster overhoved bliver fundet på internettet er en anden og mere kompliceret sag, som du sandsynligvis har lært mindre om. Til dette formål er Yoast en stor hjælp. Denne funktion fortæller dig nemlig bl.a., hvordan du kan forbedre din SEO, så den nemmere bliver fundet på internettet.

Analyse af SEO

Yoast er en funktion, som kan installeres i WordPress, og som fortæller dig, hvor SEO-venlige dine tekster er. Til din tekst vælger du et fokussøgeord. Dette skaber baggrund for Yoasts SEO-analyse. Så længe din tekst ikke er 100 % SEO-venlig, vil Yoast fortælle dig, hvordan du kan forbedre din tekst. Disse forbedringer kan bl.a. være i forhold til:

  • Dit fokussøgeord
  • Billeder i teksten
  • Antallet af ord
  • Links i teksten

Det handler f.eks om, at dit fokussøgeord bør forekomme i din indledning og ikke bør være for langt. Således gør du det mere synligt. For at gøre din tekst mere visuel er det en god idé at tilføje et eller flere billeder til din tekst. Samtidig bør du benytte minimum 300 ord i din tekst og gerne flere. Så vil søgemaskinerne alt andet lige give din tekst en bedre placering. Sidst, men ikke mindst er det en god idé at linke videre til et andet sted på din hjemmeside i din tekst. På den måde integrerer du dine læsere mere.

Hvad er Yoast_ _ Blog _ mediePlan

Analyse af læsbarheden

Yoast vil også lave en analyse i forhold til læsbarheden af din tekst. Her kigges der på:

  • Underoverskrifter
  • Afsnitslængde
  • Sætningslængde

For overskuelighedens skyld bør du bruge underoverskrifter i din tekst. Det er også vigtigt, at dine afsnits- og sætningslængder ikke er for lange. Således undgår du, at dine læsere kører træt i lange formuleringer.

Man skal være opmærksom på, at selvom Yoast markerer din gennemsnitlige SEO eller læsbarhed som god, kan der stadig være nogle af ovenstående ting, som du kan forbedre. Dette vil Yoast fortælle dig.

Sidetitel og metabeskrivelse

I Yoast kan du også bestemme, hvad der skal stå i din teksts sidetitel og metabeskrivelse i oversigten over søgeresultater på en søgemaskine, f.eks. Google. Også her vil Yoast hjælpe dig med at få dette optimeret – i form af at fortælle dig om sidetitlen og metabeskrivelsen har en tilpas længde, samt om dit fokussøgeord fremkommer i disse to.

Du kan læse mere om, hvordan du kan optimere din SEO her.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg