Online MarkedsføringSociale Medier

Hvad er social video marketing?

Af juli 8, 2019 No Comments

Gode videoer på de sociale medier bliver kun mere relevante i forhold til synlighed og markedsføring. Det kaldes social video marketing. Selvom det kan lyde meget lige til at lave en video til Facebook, Instagram eller lignende, så er der faktisk flere ting, der skal til for at videoer får succes. De skal have den rette længde, undertekster, god lyd og fængende indhold. Herunder får du nogle håndgribelige råd til, hvordan du kan lave social video marketing.

Fordele ved social video marketing

Video er godt til at tale til folks følelser og sanser. Det betyder, at der i langt højere grad end med andre formater er mulighed for at fange folks interesse – og få dem til at like og dele dit indhold. Det er svært at få brugere på sociale medier til at dele et nyhedsbrev eller lignende, men de er ofte mere villige til at dele videoer. Derfor kan man med social video marketing nå langt ud og opnå stor bevågenhed.

Fang opmærksomheden!

Brugerne skal have lyst til at klikke på dit indhold. Du har ikke mere end et par sekunder til at fange deres opmærksomhed, før de allerede er scrollet videre. Derfor skal dit indhold skille sig ud og fange fra første øjeblik. Vær derfor ikke bange for at lave noget vildt og komme med de vigtigste pointer først i videoen. Det er nemlig ikke sikkert, at folk ser den færdig. Laver du en god video, der lever op til disse ting, vil der også være større sandsynlighed for, at brugere vil dele den.

Lav en strategi

Først og fremmest er det vigtigt at have en strategi for, hvad du lægger ud på de sociale medier. Det dur ikke bare at smide en video ud i ny og næ uden et konkret mål, der passer til en strategi. Du bør overveje flere ting, før du begynder at producere indhold. Hvad er målet med dit indhold på SoMe? Hvilken type videoer vil du bruge til dit brand?

Herunder får du tre eksempler på, hvad din social video marketing kan indeholde, men der findes mange flere.

Behind-the-scenes

Noget af det indhold, der benyttes meget, er behind-the-scenes. Her gives et indblik i virksomheden. Det kan være, hvordan man laver sine produkter, hvordan en typisk dag på kontoret ser ud eller hvis der afholdes et event. Denne metode kan hjælpe brugere til at få en mere personlig tilknytning til dit brand.

How-to-videoer

How-to-videoer er specielt gode til social video marketing, fordi det handler om at give brugerne værdi. Information, de kan bruge til noget. Hvis du kan bidrage med nogle gode tips eller gøre livet lettere for folk, vil din video ofte få langt større opmærksomhed og brugerne vil huske din virksomhed for noget positivt.

Promovér dine produkter

Du kan også bruge sociale medier til at vise dine produkter frem, men det er en svær balance at promovere uden at spamme sine følgere. Derfor er det vigtigt at have i tankerne, at det sjældent er en fordel at gøre dit produkt til hovedrollen i videoen. Det er ofte en bedre idé at lave en sjov eller brugbar video, hvor produktet kun fylder en mindre del af videoen.