SEO

Hvad er linkbuilding?

Af februar 25, 2019 No Comments

Linkbuilding er det aller vigtigste at få styr på, hvis du gerne vil rangere højere i Googles søgeresultater. Det går, som navnet antyder, ud på at arbejde med links – både udgående og indgående. Google ser links fra andre hjemmesider til din som anbefalinger. Derfor er det meget svært at få en god placering på Google uden at arbejde med links.

Det kan være en større opgave at få mange links af høj kvalitet til at pege på din side, men herunder får du en kort introduktion, så du kan begynde arbejdet.

Der er overordnet tre kategorier at arbejde med:

  1. Ekstern linkbuilding er når andre hjemmesider linker til din hjemmeside. Det er klart den vigtigste af de tre kategorier. Derfor får du en separat guide til SEO backlinks, som det også kaldes.
  2. Intern linkbuilding handler om at skabe links mellem forskellige undersider på din hjemmeside.
  3. Udgående linkbuilding går ud på at linke fra din egen hjemmeside til andres.

Intern linkbuilding

Interne links er noget du selv eller dit webbureau skal sørge for at oprette. Det handler blot om, at der på de forskellige undersider linkes til andre steder på din hjemmeside. Det er dog vigtigt, at det er relevante sider, der linkes til.

Hvis det f.eks. drejer sig om en rejseguide, så kunne siden “roadtrip i USA” passende linke til “biludlejning i USA”. Det ville give mening og skabe værdi for besøgende på dit site.

Det er altså vigtigt, at linket giver mening fremfor at være forceret ind.

Et konkret eksempel på et godt internt link er, når vi i starten af dette blogindlæg linker til vores egen guide til SEO backlinks.

Udgående linkbuilding

Det er også vigtigt at linke til andre hjemmesider. Her bør du finde hjemmesider, der behandler det samme emne som dig, men ikke er i direkte konkurrence – du vil nødig hjælpe dine konkurrenter for meget.

Et eksempel på et relevant udgående link kunne i dette blogindlæg være en videoguide til linkbuilding.

Hvorfor er linkbuilding vigtigt?

Linkbuilding er som tidligere nævnt vigtigt i forhold til at få en god placering på Google. Det er det, fordi Google ser links til din hjemmeside som anbefalinger. Jo flere relevante anbefalinger du har, desto bedre vil din side fremstå i Googles “øjne”.

Derudover vil det naturligvis også i sig selv skabe flere besøg på din hjemmeside, når andre sider henviser til den.

Leave a Reply