fbpx
HjemmesiderOnline Markedsføring

Hvad er inbound marketing?

Inbound marketing er en metode til at sætte content marketing i system ved at planlægge distribution, timing og måling på resultater samt omsætte godt indhold til konkrete leads.

Kort sagt er content marketing et redskab, mens inbound marketing er strategien for en virksomheds markedsføring. Der er altså ingen inbound marketing uden content marketing.

I inbound marketing prøver man ikke direkte at pådutte brugere et køb. I stedet koncentrerer man sig om, at kunderne let kan finde de oplysninger, de søger. Derfor er det i inbound marketing vigtigt at arbejde med SEO, så kunderne let kan finde dig på Google, sociale medier og andre relevante platforme. Når kunderne så finder din side, skal dit indhold give dem værdi i form af ny viden, guides, underholdning og lign.

Sæt dit indhold i system

Det er vigtigt at sætte sit indhold (content) i system, så man kan lave det rigtige indhold på det rigtige tidspunkt og rigtige sted (platform). Dette kaldes for content sweet spot.

Sweet spot inbound marketing mediePlan (1)

Inbound marketing kan deles op i fire stadier ud fra processen, hvor kunden starter som helt fremmed og ender med at blive en ambassadør.

4 stadier i inbound marketing

1) Tiltræk kunder

Det første stadie er at gøre dig synlig for din målgruppe. Her er det vigtigt at være tilstede, når de søger på nettet, så de klikker sig ind på din side for at få svar på deres søgen / spørgsmål.

Derfor bør du tilbyde godt og relevant indhold (content marketing), der giver kunderne svar på deres spørgsmål. For at kunne gøre det, skal du kende din målgruppe godt. Du skal vide, hvilke søgetermer, de bruger. Du kan læse mere om, hvordan du segmenterer din målgruppe her.

Når du kender din målgruppe og deres interesser, kan du producere godt og målrettet indhold ud fra det. Efterfølgende skal det ud til målgruppen og her er det utrolig vigtigt, at bruge lige så mange ressourcer på at få det ud på de rigtige kanaler, som man har brugt på at lave indholdet. Del det på sociale medier, styrk din SEO og send det evt. ud i nyhedsbreve. Jo flere kanaler, desto større er chancen for succes.

2) Konverter til leads

Når du har fået folk ind på din hjemmeside, er opgaven at konvertere dem til leads ved at få deres kontaktoplysninger. Informationer som navn, telefonnummer, email-adresse osv. er utrolig meget værd i markedsføring.

For at få dem til at give dig deres kontaktoplysninger, skal du tilbyde dem noget indhold, de gerne vil have og som er mere, end de kan finde gratis på nettet. Fx e-bøger, guides og lign.

3) Luk ordren

Når de besøgende er blevet til leads, kan du sætte indsatsen for at gøre dem til kunder ind. På dette stadie har du informationer om dine leads, så du kender deres navn, arbejde. hvor på din hjemmeside, de har været osv. Denne viden skal samles og systematiseres gennem software, således at du kan stille dine leads op efter forskellige kriterier, der hjælper med at bestemme, hvem der skal kontaktes af en sælger eller modtage andet indhold. Det kan blandt andet bestemmes ud fra et pointsystem.

4) Skab begejstring

Når ordren er gennemført, må du ikke give slip på kunden. Du bør fortsat have fokus på dine eksisterende kunder ved jævnligt at give dem godt indhold. Årsagerne til dette er, at der er stor mulighed for at skabe mersalg samt få kunder til at anbefale din virksomhed, hvis du fortsætter kundeplejen efter et salg. Dermed bliver kunderne altså ambassadører for dig, og de er guld værd.

Mål på resultaterne for din inbound marketing

Til sidst bør man ikke undervurdere værdien i løbende at måle og evaluere på sin content marketing. Ved at gøre det kan man hele tiden kan se, om man når sine mål og rette til.  Nogle af de ting, du bør sætte mål for og evaluere på er følgende:

  • Antal besøg på din hjemmeside
  • Antallet af downloads af dit indhold
  • Åbningsrater på dine nyhedsbreve
  • Antallet af leads, der bliver konverteret til kunder
  • Kundetilfredshed