Hvad er Hastighedsoptimering?

af | 27. feb. 2020 | Google, Hjemmesider, Web, Webshop-2

Hjemmesider lever den dag i dag af deres besøg og salg. Fra det sekund der klikkes på en hjemmeside til at den loader kaldes for spildtid. For at mindske den tid bedst muligt, benytter hjemmesider sig af hastighedsoptimering. Hvis en hjemmeside er langsom, er det faktisk direkte skadeligt for hjemmesiden og dens placering på Google.

Hastighedsoptimering er med til at en hjemmeside loader hurtigst muligt. Der er ikke noget værre end en langsom hjemmeside, hvilket også er udfaldet til at mange hjemmesider med en lav hastighed, har ingen besøg.

Hvad-er-Hastighedsoptimering-mediePlan-Fyn

Hvorfor benytte hastighedsoptimering?

Når der benyttes hastighedsoptimering på hjemmesider, er der flere fordele ved det. 

  • Ved at benytte hastighedsoptimering, kan hjemmesider få bedre placeringer på Google. Det vil sige at Google bedst kan lide de hjemmesider der har en meget lille loade tid, og derfor bliver de hjemmesider prioriteret først i søgeresultater.
  • Hastighedsoptimering er med til at give hjemmesider flere besøg og en højere konverteringsrate. Dette er fordi der er flere der køber produkter på hjemmesider der er hurtige, og samtidig også sikre at handle igennem, hvilket resultere i en større omsætning for hjemmesiden/ virksomheden.
  • Som tidligere nævnt så lever mange hjemmesider den dag idag af deres hjemmesidebesøg, som gerne skal være målbare på bundlinjen. Flere besøg betyder en større omsætning for hjemmesiden, og for visse hjemmesider er det en omsætningen oveni deres salg. I andre tilfælde kan hastighedsoptimering også betyde et mindre behov for serverkapacitet, der giver hjemmesider en mindre omkostning.
  • Hjemmesider der hastighedsoptimerer deres sider har en kort loade tid, og er generelt bare meget hurtigere end hjemmesider der ikke hastighedsoptimerer. Google prioriterer hjemmesider med hastighedsoptimering først på søgeresultater, hvilket resulterer i flere besøg. Der vil derfor være en større brugertilfredshed blandt de besøgende på hjemmesider der er hurtige, og de besøgende bliver længere tid inde på hjemmesiderne.