Hvad er Google Shopping?

by | 12. Jul. 2023 | Google, Uncategorized

Hvis du har en webshop, er det en rigtig god ide at gøre brug af Google Shopping. Google Shopping indsamler dine produktoplysninger, og gør det muligt for dine kunder at søge blandt dine produkter. Her får dine kunder også mulighed for at besøge din webshop, og købe dit produkt direkte via Google Shopping.

Hos mediePlan Fyn tilbyder vi at hjælpe dig med at sætte Google Shopping op for din virksomhed. Ved at oprette dette, får dine kunder mulighed for at få et overblik over hvad dine produkter koster. Her har de også mulighed for at sammenligne dine priser med dine konkurrenter, samt relativt hurtigt vurdere om produktet er noget for vedkommende, da der er illustreret et billede af produktet på annoncen. Derudover kan de se dine produkter med det samme på Google, helt uden at skulle trykke på en annonce eller lignende. På en måde kan man sige, at Google Shopping er et online varekatalog.

 

Hvad er fordelen ved Google Shopping?

Der er en række fordele ved Google Shopping. I dette blogindlæg vil jeg nævne 3 af dem:

  1. Der er mulighed for at blive klogere på dine konkurrenter, da du får indsigt i, samt viden om dine konkurrenter.
  2. Der er typisk højere konverteringsrate på Google Shopping annoncer. Det hænger sammen med, at kunderne allerede i søgeresultaterne kan se priserne på dine produkter, og typisk er mere tilbøjelige til at købe dine produkter, når de kommer ind på din webshop.
  3. Den tredje og sidste fordel er klikraten. Man ser typisk at klikraten er højere på denne type annoncer, end den er på tekstannoncer.

 

Google Shopping er et meget effektivt værktøj der anvender Googles søgeteknologi, og gør det muligt for dine kunder at finde og undersøge produkter på hele internettet. Disse annoncer har ofte betydeligt højere konverteringsrate end andre, og er derfor en meget omkostningseffektiv form for annoncering.

Ved denne type annoncer kan dine kunder også nemt se om varer er på lager, uden at skulle gå ind på din webshop og søge efter den givne vare.

 

Har du brug for hjælp?

Du kan opnå stor succes ved Google Shopping, men det kræver, at det opsættes på den rigtige måde, samt bliver overvåget og optimeret jævnligt. Skal du have hjælp til at opsætte Google Shopping til din webshop? Kontakt os uforpligtende, og lad os tage en snak. Vi står klar til at hjælpe dig.