Når du som virksomhed skal markedsføre dig er der nogle ting du skal have i mente inden du går i gang. Du kan nemlig ikke bare gøre hvad der passer dig, da der er en række regler og love du skal tage højde for.
Hvad god markedsføringsskik er, er givet til udtryk i markedsføringsloven §3. I markedsføringsloven bliver reglerne for erhvervsdrivendes adfærd på det danske marked fastlagt. Der kan her være tale om f.eks. din adfærd overfor dine konkurrenter, markedsføring rettet mod børn og unge, eller vildledende markedsføring. Der er mange flere, men vi vil tage udgangspunkt i disse tre.
Dårlig omtale af dine konkurrenter
Når en virksomhed vil klare sig bedre end konkurrenterne på markedet, kan det være fristende at tale dårligt om dem i sin markedsføring, og prøve at overbevise kunderne om at vi er bedre end vores konkurrenter. Men det må man faktisk ikke. Det fremgår i markedsføringsloven §3 at du ikke må påstå at du er den bedste på markedet medmindre du kan dokumentere det, ligeledes må du ikke tale dårligt om dine konkurrenter for at sætte dig selv i et bedre lys.

Markedsføring rettet mod børn og unge
Når din markedsføring er målrettet mod børn og unge er der også regler du skal tage højde for. Det kræves at du tager særligt hensyn til at disse mennesker kan være mere godtroende og har mindre erfaring end en voksen, og dine reklamer derfor nemmere kan påvirke børn og unge, da de kan have mere svært ved at foreholde sig kritisk til din markedsføring.
Markedsføring til unge under 18 må heller ikke opfordre til vold eller hensynsløs adfærd. Overtræder en virksomhed regler omkring markedsføring rettet mod børn og unge kan det medføre en bøde, selvom virksomheden ikke har brudt reglerne med vilje. Det er derfor vigtigt altid at være opmærksom på de regler der er indenfor markedsføring, så man ikke ender med at skulle betale bøder og/eller få et dårligt ry på markedet pga. brud på disse love.
Vildledende markedsføring
Vildledende markedsføring er også et eksempel på dårlig markedsføringsskik. Vildledende markedsføring vil sige, at du f.eks. laver en video eller andet og udgiver det for at være noget andet end en reklame eller undlader vigtig information i reklamen. Det kan være vigtig information som gebyrer du skjuler, eller hvor du viser produkter frem som du reklamerer for, og så undlader at sige at det er reklame. Her vil der typisk være tale om influensers. Ligesom med markedsføring rettet mod børn og unge, så kan du også med brud af reglerne omkring vildledende markedsføring få en bøde, og bør derfor altid være opmærksom på at din virksomhed overholder de gældende regler.
Er du i tvivl om din virksomhed overholder alle regler i Jeres markedsføring eller synes du måske bare at det kan blive lidt uoverskueligt? Så kan vi hjælpe dig! Hos mediePlan Fyn kan vi hjælpe din virksomhed med markedsføring og hjemmesider, og sørge for at alle regler bliver overholdt.
Kontakt os uforpligtende, så finder vi frem til den bedste løsning for din virksomhed sammen.