HjemmesiderSEO

Hvad er Featured Snippet?

Af september 9, 2019 No Comments

Featured snippet på Google er informationer i en boks i toppen af søgeresultaterne. Det er Googles forsøg på at give så præcist et svar på brugernes forespørgsler som muligt. Featured snippet vil ofte forekomme, hvis man stiller et spørgsmål i søgefeltet. Dog kan det også omhandle begreber og definitioner af ord.

Idet et featured snippet er fremhævet og ligger over de øvrige resultater, siger man, at det har placering 0 på Google. Det er naturligvis med denne placering, at der er størst sandsynlighed for, at beskrivelsen bliver set og læst. Denne placering gør også den hjemmesiden, hvorfra beskrivelsen kommer, mere troværdig.Hvad er featured snippet?

Hvordan får man et Featured Snippet?

For at få featured snippet er det altafgørende, at man ved, hvad brugerne søger efter. Derfor bør man foretage en søgeordsanalyse. Derefter bør man gøre følgende:

  • Stil og svar på spørgsmål, som brugerne ofte stiller
  • Giv korte og konkrete svar
  • Svar på lignende spørgsmål

I dine underoverskrifter kan du med fordel stille de spørgsmål, som brugerne ofte stiller. Svar derefter kort og konkret på spørgsmålene. Et featured snippet er kun i gennemsnit 45 ord, så det giver ikke mening at komme med nogen lang forklaring. Samtidig kan det være en fordel at svare på lignende spørgsmål, hvis det er relevant. På den måde forøger man sine chancer for at ende i et featured snippet.

Hvilke hjemmesider opnår Featured Snippet?

Stort set alle hjemmesider, der opnår et featured snippet, ligger i top 10 i søgeresultaterne – og de fleste også i top 5. Så ligger man uden for top 10, er det afgørende, at man får optimeret sin SEO, så man får en meget bedre chance for at få et featured snippet. Er man allerede inden for top 5, betyder en endnu bedre placering dog mindre for ens chancer for dette. Derfor handler det i sådanne tilfælde om at få optimeret sin hjemmeside til et featured snippet frem for at få optimeret sin SEO.

Du kan læse mere om, hvordan man laver en søgeordsanalyse her.