fbpx
WebWebshop

Hvad er e-commerce?

Af august 9, 2019 No Comments

E-commerce er den engelske betegnelse for e-handel. Aktiviteten ved at købe eller sælge produkter på internettet eller på onlinetjenester. 

I dag har rigtig mange forretninger en webshop – udover deres fysiske butik, for at imødekomme tidens trends og kundernes forventning.

Nutidens forbrugere handler og shopper på internettet som aldrig før. – Det er både nemt og ligetil samt, ofte får man rabat ved at købe produkter online. 

  • I Danmark handler 59% af befolkningen online og tallet anslås at vokse over de kommende år.

Ulemper for e-commerce

En af ulemperne ved e-handel er den manglende fysiske kontakt mellem forretning og forbruger. 

  • Her er det op til hver enkelt forretning at få skabt et personligt kendskab til forbrugerne, evt. ved at få dem til at tilmelde sig et nyhedsbrev. – Hvor man dagligt eller ugentligt gør forbrugerne opmærksom på deres forretning og webshop – igen!  

E-handel er dog også en stor trussel for de fysiske butikker, især konkurrenter uden en webshop. Grundet der er stor aktivitet online, skader det den daglige drift hos de fysiske butikker og i værste tilfælde er de nødsaget til at lukke butikken. 

Fordele for e-commerce 

  • Omkostningerne er lavere ved at lave en webshop, end ved opstart af en fysisk butik.
  • Forbrugerne kan købe billigere produkter, end man kan i en fysisk butik. Grundet de lave omkostninger. 
  • Større bekvemmelighed. – bl.a. at foretage et køb ét sted, ingen kø, at finde mange købsmuligheder på kortere tid. 
  • Øget konkurrence – produktkvaliteten er blevet bedre. 

E-commerce er kommet for at blive, da det er nemmere og billigere handel og konkurrencen har givet forbrugerne flere fordele. 

Vigtigst af alt inden for e-commerce. – Gør din webshop så brugervenlig som overhoved mulig. Din webshop skal være overskuelig, have flot grafisk design og ikke mindst have fokus på, hvem du sælger til. – En god idé er at tage kunden i hånden, når de besøger din webshop. – Guide dem videre og gerne til relaterede produkter, for at lave MERsalg.