Click Through Rate (CTR) er et begreb, der bruges i forbindelse med online markedsføring. CTR kaldes også for klikrate og dækker over, hvor ofte de personer, der ser din hjemmeside eller annonce i søgeresultaterne på f.eks. Google, ender med at klikke sig ind på den. Det bruges i organiske resultater, men især i Google AdWords samt andre annonceringsformer.

Hvordan udregnes CTR?

CTR udregnes ved at tage antallet af klik og dividere det med det antal gange, din side er blevet vist.

Hvis din hjemmeside eller annonce har været vist 100 gange og der har været 7 klik, vil din klikrate være 7 procent.

 

Udregn din klikrate (CTR) / mediePlan

Hvornår er klikraten god?

Hvor høj din klikrate skal være, for at kunne betegnes som god, kommer an på flere forskellige parametre. Ting som branche, målgruppe og type af annoncering spiller ofte ind.

Kigger vi på bannerannoncering, vil en god Click Through Rate være ret lav, da push-annoncering ofte ignoreres af brugere. Den vil typisk ligge helt nede på en procent.

Modsat vil annoncer gennem Google Ads typisk komme op og ramme 20 til 30 procent, hvis kampagnerne er sat godt op.

Snakker vi om nyhedsbreve med segmenteret målgruppe, vil en god klikrate ligge på mellem 15 og 30 procent.

I de organiske resultater vil klikraten ligge lidt lavere. Typisk skal man stile efter at have en CTR på over fem procent. Men ligger din side som et af de første resultater, bør det nærme sig 10 til 20 procent. For at se hvad din klikrate fra organiske resultater er, skal du oprette en konto til Google Search Console og forbinde den til dit website. Herinde kan du få vist din CTR.

Din klikrate kan dog, som nævnt, afhænge af flere parametre. Bl.a. hvor meget konkurrence, der er på området samt hvad du tilbyder på din side. Der kan være stor forskel på forbrugere i forskellige målgrupper.

Hvorfor er klikraten vigtig?

Hvis du gerne vil sælge enten produkter eller services eller blot gøre folk opmærksomme på dit brand, så er det vigtigt, at de klikker sig ind på din hjemmeside – frem for dine konkurrenters.

For at få dem til dét, bør du have indhold på din side / annoncer, der er relevante og interessante for din målgruppe.

Samtidig er det vigtigt at arbejde med effektive sidetitler og meta-beskrivelser, hvilket kan give dig mange flere klik end ellers. Du kan få en guide til, hvordan du skriver en god sidetitel og meta-beskrivelse her.

Vi kan hjælpe med online markedsføring

Har du brug for hjælp til at få en højere klikrate og i sidste ende mere salg? Hos mediePlan kan vi både hjælpe med at lave målrettede annoncer på Google Ads samt styrke din organiske placering i Google gennem SEO.