fbpx

NYHED

Mere viden om

Seneste nyheder

Hvad er AMP?

af | apr 2, 2020 | 0 Kommentarer

Mobiler er en uundværlig genstand for mennesker den dag i dag og det mest anvendte apparat når man er på farten. Alt bliver tjekket igennem en skærm på en mobil. Alt fra mails og beskeder til de sociale medier og verdensnyheder. Det er derfor ekstremt vigtigt at mobiler følger med tidens trends og teknologiens hastighed.

Hvad er AMP?

Accelerated Mobile Pages (AMP) er en måde hvorpå websider på mobiler bliver loaded markant hurtigere end før. Dette er en stor nødvendighed for mange virksomheder der lever gennem deres hjemmesider og hjemmeside besøg. AMP er med til at optimere loade hastigheden på mobiler, som gør at virksomheder/ hjemmesider ikke mister besøg eller kunder. Accelerated Mobile Pages (AMP) blev udarbejdet af store spillere på internetmarkedet, da de alle gerne vil være med til at forbedre kundeoplevelsen på internettet på mobiler. Bl.a. har  Google, Pinterest, LinkedIn, Twitter osv. alle været med til starte AMP.

Hvis man ønsker at komme ind på en side med AMP, kan man søge på AMP-sider, men man kan også kende dem på det  lille grå lyn efterfulgt at teksten “AMP” som der vises på søgeresultaterne. Dette fortæller brugere at siderne loader hurtigere end de andre sider på søgeresultaterne. AMP sider er hurtigere til at loade da de nærmest kun består af meget få billeder og tekst, som udgør en lettere version af de traditionelle internetsider.Hvad-er-AMP-mediePlan-Fyn

Hvorfor benytte AMP?

Hvorfor skal du benytte AMP sider? AMP sider giver dig som bruger flere fordele, når du benytter AMP sider. 

  • AMP sider kommer fra et solidt bagland, da det er virksomheder som LinkedIn, Twitter og Google som står bag AMP siderne. Derfor er alle AMP sider og deres indhold, pålidelige for brugere at benytte og samtidig er det også sider som der er kommet for at blive.
  • Når det kommer til SEO og AMP sider, er det svært at give en afklaring på, da AMP sider stadig er et nyt fænomen. Men eftersom Google, der er verdens mest brugte søgemaskine, er en del af AMP siderne, så vil Google højst sandsynligt tildele SEO fordele til de hjemmesider som der benytter AMP.
  • Eftersom der er flere der bruger mobilen til at gå på nettet, er det vigtigt at opretholde bruger oplevelser. Brugeroplevelser bunder i bund og grund af hjemmeside hastighed som spiller en stor rolle. Med AMP bliver internetsider på mobiler hurtigere som automatisk øger brugers internet oplevelser på mobilen. Det er derfor en fordel benytte AMP siderne frem for de traditionelle sider, da de sparer en masse tid og øger brugeroplevelser.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg