Google Shopping bliver gjort gratis

af | 7. okt. 2020 | Google, Google Adwords, Google Analytics, Hjemmesider, Online Markedsføring, SEO, Webdesign, Webshop-2

Google Shopping bliver gjort gratis

Det betyder det for dig og din webshop!

Google har for ikke længe siden meldt ud, at deres annonceringsplatform – Google Shopping, bliver gjort gratis fra omkring midt oktober.

Tiltaget om at gøre Google Shopping gratis for annoncørerne, er allerede rullet ud i USA, og med stort positivt feedback. Det bliver ifølge Google rullet ud i resten af Europe midt oktober.

Hvad er Google Shopping?

Google Shopping er et annonceringsværktøj for E-commerce virksomheder, der ønsker at sælge deres varer gennem Google. Når kunden søger efter et givent produkt på Google, vil dine produkter poppe op i Google Shopping sektionen.  Det gør let og overskueligt for forbrugeren, at shoppe rundt mellem produkter. Læs mere om Google Shopping her.

Men hvorfor bliver Google Shopping gjort gratis?

Der hersker ingen tvivl om, at Corona har sat sine dybe spor i rigtig mange brancher. Især fysiske butikker, som tidligere har levet af de fysiske besøg og salg i butikken. Det har lidt et kæmpe knæk, og fysiske retailbutikker har måtte tænke på digitale løsninger. Det betyder mere fokus på e-handel, optimering af hjemmesider og andet.

Derfor har Google valgt at give en hjælpende hånd, til virksomheder, der sælger deres produkter via Google. 52% af danskerne har handlet mere online fra mart til maj i år. Så Google Shopping er en mulighed, at interagerer med onlinekunderne på. Vel og mærke, hvis man har en webshop. Denne nye opdatering fra Google kan være med til at sætte skub i omsætningen for de små og mellemstore virksomheder, der førhen kun har fokuseret på deres fysiske butikker.

Samtidig betyder det også, at dit SEO arbejde kan være endnu mere til gavn nu, end det førhen har været, da Google rangerer dine produkter efter relevans og kvalitet. Det kan betyde mere organisk trafik til din hjemmeside, baseret på de produktsøgninger, der bliver foretaget i Google Shopping fanen.

Er din virksomhed og webshop klar til det digitale univers?

Hos mediePlan-Fyn sidder vi klar til at hjælpe dig, med at sælge dine produkter gennem Google Shopping. Vi sidder klar til få opsat din Merchant Center, så du kan få gang i salget på Google. Ønsker du, at få gennemgået dine digitale produkter fra webshop til SEO-analyse, så tag fat i Frederik på frederik@medieplan-fyn.dk

Du er altid velkommen til at ringe på 22 57 53 40, hvis du skulle lægge inde med nogle spørgsmål.