Sociale Medier

Facebook Attribution – Stor opdatering i 2018

Af november 20, 2018 No Comments

Facebook har lavet en stor opdatering – hvis ikke dén største i 2018. Facebook og Google arbejder ikke sammen, når det gælder målinger. Du har måske oplevet at dine tal fra dine Facebook annoncer og dine tal i Google Analytics ikke stemmer overens. Takket være Facebook Attribution kan du nu få en mere korrekt data og tal.

Hvordan fungerer Facebook Attribution?

Facebook Attribution eller Facebook Tilskrivning, som det hedder på dansk, er processen på en forbrugers konverterings gang. Når du har en bedre forståelse for, hvilke af dine annoncer der har givet dig f.eks. en konvertering – kan du måle effektiviteten af selve annoncen i højere grad. Efterfølgende kan du dermed sætte større fokus på de annoncer, som virker. Derved har du mulighed for at planlægge fremtidens content mm. ud fra disse resultater.

Scenarie

Hvis vi skal sætte en scenarie op. Lad os sige at du sælger sko. Nogen har set dine annoncer imens de har browset rundt i deres Facebook app på deres telefon, på et website eller på en søgemaskine på computeren.

Hvis den sidste annonce, som denne person har klikket på før sit køb af dine sko – er annoncen på deres Facebook app, kan man tro at det er Facebook app’en, som får kredit for dette salg – selvom de andre annoncer også har bidraget til kendskabet, overvejelsen og til sidst salget.

Alle disse trin, som sker hos forbrugeren, inden konverteringen – kaldes berøringspunkter. Disse berøringspunkter omfatter alle forbrugerens interaktioner med selve annoncen – som kan ses udfra deres konverteringssti.

Her ses et eks. på hvorledes sådan en konverteringssti kunne se ud:

Facebook benytter sig af en person baseret måling. Ved hjælp af et målingsredskab, såsom Facebook Attribution, kan du få en detaljeret måling, som kan give dig en bedre forståelse af dine kunder og deres fodspor inden en konvertering.

Facebook giver dig mulighed for at knytte handlingerne til de rette personer – selvom det er på tværs af de forskellige kanaler og udgivere – både på og uden om Facebook. Alt dette data bliver vist ud fra et Facebook-login. Ydermere kan disse måleværktøjer finde data ud fra cookies og enhedsannonce-id’er.

Tilskrivningsmodel

Ved hjælp af en tilskrivningsmodel bliver det fastslået, hvorledes berøringspunkterne for forbrugeren krediteres for selve konverteringen. Alt efter hvilken tilskrivningsmodel som benytter i forbindelse med Facebook Attribution, krediterer på forskellige måder.

En tilskrivningsmodel kan f.eks. være baseret på en regel. et regelsæt eller en statistisk model. Hvis du vælger at benytte af en regelbaseret model, vil dette give dig mulighed for at udvælge en regel, som bestemmer – hvorledes de forskellige berøringspunkter for en konvertering skal krediteres. Hvis du har valgt at benytte dig af en statistisk model, som f.eks. den datadrevet Facebook tilskrivningsmodel, vil der ses på tidligere data inden for bestemte krediteringer.

Facebook Attribution understøtter både forskellige regelbaserede – og statistiske tilskrivningsmodelker, som kan bruges til at analysere din data. Derudover vil hver tilskrivningsmodel kunne fortolke data forskelligt og derved kunne give dig forskellige vinkler på hvorledes dine annoncer bidrager til dine resultater i salg.

Tilskrivning fra Facebook understøtter flere forskellige regelbaserede og statistiske tilskrivningsmodeller, som hver især kan bruges som en måde at analysere dine data på. Hver tilskrivningsmodel vil fortolke dataene forskelligt for at give dig forskellige vinkler på, hvordan dine annoncer bidrager til dine salgsresultater.

For at få en bedre forståelse for både Facebook Attribution og tilskrivningsmodellerne – kan du sammenligne disse modeller. Du kan ud fra dine annoncer fremme dine konveringer på den måde, som forbrugeren har bevæget sig.

Vil du vide mere omkring Facebook Attribution – kan du læse mere omkring dette emne på Facebooks egen side, som du finder her.