fbpx
Online MarkedsføringSociale Medier

Digital marketing anno 2019

Af februar 7, 2019 No Comments

Hvilke trends er der indenfor digital marketing i år 2019 og hvor bør du især følge med? Det vil du få svarene på herunder.

Det er en fordel at holde sig opdateret på, hvilke trends der er indenfor online markedsføring, så ens virksomhed hele tiden kan følge med udviklingen.

Der findes en række nye og avancerede metoder indenfor digital marketing, men herunder vil udgangspunktet være de metoder, der er håndgribelige og brugbare for langt de fleste virksomheder. Det er derfor ikke nødvendigvis helt nye og skinnende strategier til markedsførings, men nærmere velkendte metoder, der stadig er enormt relevante.

5 fokuspunkter indenfor digital marketing

  1. Content marketing er stadig utrolig aktuelt i digital marketing. Content marketing er ikke direkte reklame, men mere indhold, der skaber værdi for din målgruppe fx guides og opskrifter. Content marketing er vigtigt at fokusere på, fordi forbrugere stadig bliver mere immune overfor traditionelle reklamer. Der er derfor brug for mere troværdige måder at skaffe kunder på.
  2. Facebook annoncering er fortsat relevant, selvom det er blevet sværere at nå ud til lige så mange. Derfor bør du i højere grad bruge de annonceringsmuligheder, som Facebook tilbyder. Sidste år vendte Facebook tilbage til, at venner og bekendtes opslag fylder mest i folks feed. Virksomheders opslag ryger altså nederst på siden. Derfor er det nu nødvendigt at betale for sine annoncer. I 2019 skulle der komme flere muligheder for at være mere præcis i sin målretning. Samtidig vil det være en god ting jævnligt at lave hurtige videoer til Facebook.
  3. E-mail marketing er kommet for at blive, men udvikler sig hele tiden. Tendensen i 2019 er, at e-mails skal være mere personligt målrettede, så det passer til den enkelte persons interesser og behov. Selvom man kan tænke, at e-mails er forældede, trækker de stadig væsentlig mere salg end sociale medier.
  4. Chatbots bliver anvendt mere og mere. En chatbot kommunikerer med brugere og hjælper dem med at finde svar på deres spørgsmål. Chatbots interagerer med mennesker på en naturlig og til tider menneskelig måde. De er allerede meget brugte på Facebook og firmaers egne hjemmesider. Chatbots kan sættes op til mange forskellige formål og det er lettere, end man skulle tro.
  5. GDPR-lovgivningen, der skal beskytte private oplysninger, blev indført i 2018. Selvom reglerne kan være svære at gennemskue, er det utrolig vigtigt, at virksomheder sætter sig ind i dem. Bl.a. er det essentielt at dokumentere, at lovgivningens principper for god databehandling efterleves. Ligesom kunder og ansatte skal oplyses om, hvordan deres data behandles.

Leave a Reply