fbpx

NYHED

Mere viden om

Seneste nyheder

Derfor bør du have SSL

af | aug 15, 2018 | 0 Kommentarer

Google Chrome har lavet en opdatering, som gør, at hjemmesider i browseren muligvis vil blive vist som “ikke sikker“. Dette vil blive vist, hvis du ikke har et Secure Socket Layer certifikat, også kendt som SSL, på domænet. 

Selvom dit domænes URL har HTTP (Hypertext Transfer Protocol), er siden ikke sikker. Før opdateringen var det ganske normalt at benytte HTTP, men efter opdateringen i oktober 2017 ønsker Google Chrome nu at bruge HTTPS. Her anvendes SSL-forbindelse til at sende informationer mellem A og B. Disse informationer vil dermed blive krypteret og kan derfor kun læses af disse to parter.

Vigtigheden med SSL

Hvis din hjemmeside kun har HTTP – antages den som “usikker” hos Google Chrome. Dog skal det lige nævnes, at du altså ikke er blevet eller vil blive hacket, men det gør det nemmere for uvedkommende at få fat i informationer, der går gennem din hjemmeside. Derfor vil en opfordring være, at du får tilføjet en SSL-forbindelse – især hvis du behandler sensitiv data om f.eks. ens kunder.

Pas på dine data

Hvis du arbejder med eller har indsamlet en række fortrolige oplysninger, er SSL især vigtigt. Disse fortrolige oplysninger kan f.eks. være:

  • kontaktinfomationer
  • ordreinformationer
  • bankinformationer

Udover at skabe større sikkerhed omkring de data, som der er indsamlet på f.eks. kunderne, er det også vigtigt at man overholder GDPR-loven. Du kan få 3 overblik over GDPR lige her.

Når du får SSL på din hjemmeside – går domænet over til HTTPS. Her vil man blive belønnet af Google med en bedre placering på deres søgemaskine. Google belønner HTTPS domæner, da de gerne vil promovere, hvor vigtigt en sikker forbindelse er for siderne. HTTPS domæner er faktisk én af Googles rankingfaktorer – og hvis du har SEO på din side, vil dette certifikat være meget positivt for din SEO process.

Med et HTTPS domæne vil der komme en grøn hængelæs før domænenavnet. Dette vil give brugerene en følelse af tryghed, når de anvender din hjemmeside. En usikker hjemmeside kan skræmme folk, idet de bliver bange for, hvad der kan ske ved at bruge denne hjemmeside.

Ulemper ved SSL

Den største ulempe ved SSL er, at man skal flytte sit domæne fra HTTP til HTTPS. Dermed får man et nyt domæne. Her skal man huske at lave en 301 redirects – således at du ikke bliver påvirket og beskyldt for duplikeret indhold. Ved at gøre dette rigtigt får du alt domænets authority fra den tidligere HTTP til den nye HTTPS.

Hvis du arbejder med sensitiv data som f.eks. kundeinformationer og ikke vil afskrække potentielle kunder fra hjemmesiden, bør man anskaffe sig et SSL-certifikat på domænet. Ikke nok med at besøgende “stoler” mere på din hjemmeside – så har du mulighed for at skabe mere trafik og ikke mindst blive belønnet af Google med en bedre placering.

Vil du gerne have SSL på din side? Så kan du kontakte os her. Vi, hos mediePlan, vil med glæde hjælpe dig!

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste blogindlæg