Online MarkedsføringSEO

Derfor bør du benytte Content Marketing

Af januar 28, 2019 No Comments

Content marketing er i mange tilfælde mere effektivt end traditionel markedsføring. De fleste kunder er blevet så godt som immune overfor reklamer. De bombarderes alle steder fra og tager sjældent budskabet til sig. Med content marketing slipper du uden om dette problem og reklamerer – helt uden at reklamere.

Hvad er content marketing?

Content marketing er kunsten at markedsføre din virksomhed uden at tale direkte om den eller dens produkter. I stedet skabes værdifuldt indhold, der er brugbart og berigende for din målgruppe. Det bør være reelt indhold, der hjælper målgruppen til at blive klogere på et bestemt emne. Det kunne f.eks. være en guide, nyhedsbreve eller en opskrift, hvor der er brug for dine produkter. Ligesom når Philadelphia laver opskrifter på kager og sandwich. Det er ikke direkte reklame for deres smøreoste, men når målgruppen kaster sig over én af opskrifterne – køber de samtidig en Philadelphia.

Med interessant indhold tiltrækker du dine potentielle kunders opmærksomhed. De vil hellere have information og gode råd end reklamer og salgstaler. Med content marketing opnår din virksomhed øget troværdighed og vil i sidste ende opleve mere efterspørgsel.

Derfor er content marketing vejen frem

Content marketing kan i princippet komme i alle former – video, blogindlæg, podcasts, grafik og meget mere. Så længe indholdet er interessant. Er du succesfuld med dit berigende indhold – vil kunderne og salget komme.

Det er effektivt, fordi kunderne ikke ønsker at blive påduttet et produkt. Traditionelle reklamer anses ikke længere for at være specielt troværdige. Derfor er der en tendens til, at kunder søger inspiration andre steder som f.eks hos influenter – hvor influencer marketing kan være effektivt. Men de vil også gerne selv undersøge, hvad der er på markedet, før de køber. Det er der tæt på uendelige muligheder for.

Derfor bør du sætte dig ind i, hvor din målgruppe finder informationer, når de er på udkig efter dit produkt. Er det Google, sociale medier, blogs eller aviser? Så er det stedet, hvor din virksomhed skal dukke op med content marketing.

Gode råd til content marketing

  1. Undersøg din målgruppe. Det er vigtigt, at indholdet rammer helt rigtigt.
  2. Find ud af, hvad der betyder noget for din målgruppe og producer indhold, der skiller sig ud.
  3. Godt og relevant indhold er essentielt, men distribuering bør vægtes lige så højt. Undersøg, hvilke kanaler din målgruppe benytter, og brug penge på at få indholdet ud til målgruppen via. flere kanaler: Facebook, Google, YouTube eller dér, hvor din målgruppe er.
  4. Genbrug indhold. Selvom du har lagt en video på din hjemmeside, betyder ikke at indholdet kun behøver leve der. Du kan f.eks. lægge videoen på YouTube en uge efter, sende den ud i dit nyhedsbrev ½ år efter og måske poste den på Facebook et helt år efter – hvis indholdet stadig er relevant. På den måde har content marketing en lang levetid på flere kanaler.

Leave a Reply