5 gode råd om SEO

af | 12. feb. 2018 | SEO

SEO (Søgemaskineoptimering) er vigtigt for dig, som ønsker at få en højere placeringer på f.eks. Google. Jo mere forståeligt og relevant dit indhold er, jo bedre placering får du på søgemaskinerne.

Vil du have uddybet mere omkring, hvad SEO er – så kan du se mere her.

Kort omkring SEO

SEO eller Search Engine Optimization er en metode – hvor du optimerer hjemmesider, så søgemaskiner som f.eks. Google kan forstå din hjemmesides indhold bedre.

Når søgemaskinerne bedre forstår dit indhold, kan du opnå en bedre placering. Hermed vil siden blive mere synlig, og der vil komme flere besøgende. Søgemaskinerne rangerer blandt andet efter, hvor relevant og troværdig indholdet er på hjemmesiden samt efter kvalitet/engagement. Ydermere vurderer søgemaskinerne også ud fra hastighed – så har du en hurtig side, vil dette også spille ind i placeringen på f.eks. Google.

Fem gode råd til SEO

  1. Søgeordet bør anvendes naturligt

Søgeordsdensitet eller søgeordstætheden omhandler, hvor ofte et søgeord bliver benyttet i en tekst. Der er en del diskussion omkring. hvorvidt søgeordsdensiteten skal være på 2,5 %, eller om det er unødvendigt – så længe søgeordet bliver benyttet naturligt. Som en tommelfingerregel er det godt at have søgeordsdensitet på 2,5% – dog med udgangspunkt i, at ordet skal benyttes i en behagelig og letlæselig sammenhæng.

  1. Title-tags og Meta-tags

Som forbruger vil man oftest gerne vide, hvad man klikker sig ind på – når man har foretaget en Google-søgning. Ved brug af Title-  og Meta-tags kan du give forbrugerene mulighed for at vide, på forhånd, at siden muligvis er relevant for dem. Derudover får du muligheden for at tilføje dit udvalgte søgeord, som hjælper din side frem med bedre SEO – på lige netop det søgeord.

Ydermere kan en fordel være, at man får mere relevant trafik – fremfor en række irrelevant trafik.

  1. Alt-tekst på billeder hjælper Google med at forstå billedet

Billeder på hjemmesiden underbygger indholdet. En vigtig del af søgemaskineoptimeringen omhandler også alt-teksten på billederne. Ved at udfylde alt-teksten på billederne indekserer Google selve billedet. Google kan, ved hjælp af alt-teksten, finde dit billede med søgeordet – når der bliver foretaget billedsøgninger, og dette vil påvirke din SEO positivt.

  1. “Content is king”

“Content is king” er et koncept, der bygger på, at man skal lave kvalitetsindhold på sin hjemmeside. Ved at have fokus på kvalitet på sin hjemmeside vil Google finde din side mere relevant, engageret og troværdig. Dette betyder, at besøgende på siden nemt og hurtigt kan få et overblik og overskue, hvad siden omhandler – og dermed kan de afgøre, om indholdet er dét, som de ledte efter.

Alle ønsker at have en topplacering på søgemaskinerne. For at kunne opnå en god placering på f.eks. Google skal man have godt indhold på sin hjemmeside.

  1. Linkbuilding

Hvis du gerne vil opnå en højere placering på Google, er linkbuilding det vigtigste at få styr på. Her arbejder man med indgående – og udgående links. Det kan være svært at rangere højt på Google – uden at arbejde med links i sin SEO.

Der er tre overordnede kategorier, som du kan arbejde med i linkbuilding. Disse tre kategorier er følgende:

  • Intern linkbuilding
  • Ekstern linkbuilding
  • Udgående linkbuilding

Det kan være svært at få mange gode links til din side, derfor er det et stort – og vigtigt arbejde.

Hvis du vil lære mere omkring linkbuilding, kan du læse mere her – hvor du kan læse en mere uddybende forklaring.