Online Markedsføring

10 årsager til at dit nyhedsbrev ikke bliver læst

Af februar 28, 2019 No Comments

Et godt nyhedsbrev bør ikke undervurderes. Email marketing overgår alle andre markedsføringskanaler stort i forhold til at skabe indtjening. En undersøgelse udført af Litmus sidste år viste, at email marketing har et ROI (return of investment) på 38. Det er mere end dobbelt så godt som den næstbedste markedsføringskanal, SEO.

Alligevel er mange nyhedsbreve i dag fulde af klassiske fejl. Herunder er samlet 10 bud på, hvorfor dit nyhedsbrev ikke bliver læst samt hjælp til opsætning af et nyhedsbrev. Følg disse råd og få højere åbningsrater og klikrater.

For meget tekst

Du har formentlig meget, du gerne vil sige i dit nyhedsbrev. Men læserne har travlt og gider ikke læse en lang mail. Lad derfor være med at skrive en hel roman, men lav i stedet en kort intro og link til din hjemmeside, så modtagerne kan læse resten der.

Fordelen ved denne metode er, at der er større chance for at folk læser dit nyhedsbrev samt at du får dem til at klikke sig ind på din hjemmeside. Samtidig kan du med mange nyhedsbrevs-systemer se, hvem der fulgte linket til din side. Denne viden kan du bruge aktivt i din markedsføring.

Samtidig er det vigtigt at dele sin tekst grafisk op, hvis man vil have nyhedsbreve, der virker. Del det op, så der er 2-3 linjer ad gangen og gerne mange billeder.

Forkert indhold

En fejl, der kan have store konsekvenser, er at give informationer i nyhedsbrevet, som kunderne ikke er interesserede i. Det betyder, at folk sletter mailen og måske afmelder sig nyhedsbrevet.

For at undgå dette er det vigtigt at kende sin målgruppe godt og målrette indholdet efter dem. Her er bl.a. content marketing en effektiv markedsføringsmetode.

Ufokuseret modtagerliste

Mange sender deres nyhedsbrev til så mange som muligt, men der bør faktisk fokuseres på kvalitet fremfor kvantitet.

Hvis du segmenterer din målgruppe, vil det være lettere at lave relevant indhold til de enkelte modtagere. På den måde undgår du at kunderne bliver trætte af at modtage for meget, der ikke er relevant for netop dem.

Call to action

Det er ekstremt vigtigt, at der løbende indgår call to action i dit nyhedsbrev – eller som minimum i bunden af mailen.

Call to action betyder, at man opfordrer kunderne til at gøre noget aktivt. F.eks. klikke på et link til din hjemmeside for at læse mere eller bruge en rabatkode.

Firmaet som afsender

Mange sender deres officielle nyhedsbrev ud med firmaet som afsender, men der let for både kunder og mailsystemer at genkende som et nyhedsbrev og slette med det samme.

Overvej at sætte direktøren, en medarbejder eller studentermedhjælper som afsender. Det vil vække nysgerrigheden hos modtagerne. De vil være tilbøjelige til at læse mailen igennem for at se, hvorfor netop denne person skriver til dem.

Emnefeltet

Der er flere fejl, som kan begås i emnefeltet. Lad være med at skrive i emnefeltet, at det er et nyhedsbrev. Når kunderne med det samme ved det, vil de være tilbøjelige til at slette mailen. Prøv i stedet at stille et spørgsmål eller kom med et statement i emnefeltet.

Lad desuden være med at bruge ordet “gratis” i emnefeltet. Mange spamfiltre bruger ordet til at identificere spam med.

Salg i mails

Du bør hverken sælge for meget eller for lidt i dine emails. Alt for mange sætter deciderede salgstekster ind i deres nyhedsbrev, men det bør du undgå. Nyhedsbrevet skal blot få kunderne til at klikke sig ind på hjemmesiden, hvor salgsteksten er.

Men pas samtidig på, at du ikke lader helt være med at sælge i dine emails. Hvis du har noget, der er helt nyt, et vildt tilbud eller lignende, så skriv det.

Udsendelse af nyhedsbrev

Når du gerne vil sælge i dine mails og f.eks. har et godt tilbud, så er det vigtigt at sende flere nyhedsbreve med det samme budskab ud. Hvis du har et tilbud, der gælder en måned, kan du i starten af måneden sende en mail med alt den nødvendige info. Efter 10 dage kan du sende en lidt kortere mail, der minder om tilbuddet og i slutningen af måneden kan du sende 1-2 helt korte mails, der minder om at tilbuddet snart udløber.

Upersonlige mails

Der er en tendens til at firmaer – især B2B – skriver meget upersonlige mails og omtaler deres kunder i 3. person. Lad være med at følge denne tendens, men skriv i stedet målrettede og mere personlige mails i talesprog. Hvis du har segmenteret din målgruppe, har du også styr på, hvorfor netop denne mail er relevant for de konkrete modtagere. Brug dette til at få kunderne til at føle, at mailen er henvendt lige præcis dem.

Hastværk

Det er vigtigt at sætte nok tid af til at lave et godt nyhedsbrev. Hvis du skal overveje de ovenstående punkter og lave godt indhold, så tager det tid hver gang. Husk, at du bør planlægge indhold til fremtiden, skrive artikler, guides, finde gode billeder, skrive selve nyhedsbrevet i nærværende sprog, læse korrektur, huske call to action, evaluere løbende på afsendte nyhedsbreve og meget mere.

Er du stadig i tvivl om, hvorfor du overhovedet skal sende nyhedsbreve ud, kan du læse mere her.

Leave a Reply